محتوای آموزشی رایگان

اقسام شرکت‌ها

اقسام شرکت‌ها

شرکت سهامی (سهامی عام- سهامی خاص)

شرکت با مسئولیت محدود

شرکت تضامنی

شرکت مختلط غیر رسمی

شرکت مختلط سهامی

شرکت نسبی

شرکت تعاونی

شرکت سهامی

 

شرکت سهامی : شرکتی است سرمایه آن به سهام تقسیم شده و مسئولیت صاحبان سهام محدود به مبلغ اسمی سهام آنهاست شرکت سهامی، شرکت بازرگانی محسوب می­‌شود ولو اینکه موضوع عملیات آنها امور بازرگانی نباشد.

انواع شرکت سهامی

شرکت سهامی خاص:

شرکت سهامی خاص، شرکت بازرگانی است که تمام سرما­یه‌­ی آن به طور کامل توسط مؤسسین بدست می­‌آید و سرمایه­‌ی آن به سهام، تقسیم شده و مسئولیت صاحبان سهام، محدود به ملغ سهام آنهاست. تعداد سهام داران نباید از سه نفر کمتر باشد حداقل سرمایه یک میلیون ریال-­ تامین سرمایه از طریق شرکاء

شرکت سهامی عام:

شرکت سهامی عام، یک نوع از انواع شرکت­‌های بازرگانی است که سرمایه­­­­ی آن به سهام، تقسیم شده  که بخشی از این سرمایه از راه فروش سهام به مردم بدست می­‌آید. در شرکت سهامی عام، تعداد سهام­داران نباید از سه نفر کمتر باشد و مسئولیت سهام­داران، محدود به مبلغ سهام آن‌هاست. حداقل سرمایه پنج میلیون ریال­­­- تامین قسمتی از سرمایه از طریق  پذیره نویسی

تذکر: در کلیه اسناد و اوراق، سربرگ­ها و عناوین لفظ سهامی خاص باید به نام شرکت­ها اضافه می­شود.

شرکت با مسئولیت محدود:

شرکت با مسئولیت محدود، شرکتی است که بین دو یا چن نفر برای امور تجاری تشکیل شده است و هریک از شرکا بدون اینکه سرمایه به سهام یا قطعات سهام تقسیم شده باشد، فقط به میزان سرمایه‌­ی خود نسبت به قروض و تعهدات شرکت مسئولیت دارند. به زبان ساده‌­تر می­توان گفت در صورتی که شرکت ورشکسته شود و نتواند پاسخگوی طلب کاران باشد تنها سرمایه سهام­داران از بین می­رود و طلبکاران نمی‌­توانند باقی مانده مطالبات خود را از اموال شرکای شرکت مطالبه کنند.

  شرکت تضامنی:

شرکت تضامنی، شرکت است که تحت عنوان مخصوصی برای امور تجاری بین دو یا چند نفر با مسئولیت تضامنی تشکیل می­‌شود. اگر دارایی و سرمایه‌­ی شرکت برای تأدیه­‌ی تمام قروض کافی نباشد، هریک از شرکا مسئول پرداخت تمام قروض شرکت هستند. هر قراری که بین شرکا برخلاف این، صورت بگیرد در مقابل اشخاص ثالث، بی اثر خواهد بود. مثل صرافی­‌ها

 شرکت مختلط غیر سهامی:

 شرکت مختلط غیر سهامی، شرکتی است که برای امور تجاری تحت عنوان مخصوصی بین یک یا چن نفر شریک ضامن و یک یا چن نفر شریک با مسئولیت محدود، بدون انتشار سهام، تشکیل می‌­شود. شریک ضامن، مسئول تمامی قروضی است که ممکن است علاوه بر دارایی شرکت وجود داشته باشد. شریک با مسئولیت محدود، شخصی است که مسئولیت او فقط به میزان سرمایه­‌ای است که در شرکت قرار داده است و یا می­‌خواهد قرار دهد.

شرکت مختلط سهامی:

شرکت مختلط سهامی، شرکتی است که تحت عنوان مخصوصی بین یک عده شرکای سهامی و یک یا چند نفر شریک ضامن تشکیل می­‌شود. شرکای سهامی کسانی هستند که سرمایه­‌ی آنها به صورت سهام با قطعات سهام متساوی القیمه درآمده و مسئولیت آنها  نا میزان  همان سرمایه­‌ای است که در شرکت دارند. شریک ضامن کسی است که سرمایه‌ای او به صورت سهام در نیامده و مسئول تمامی فروضی است که ممکن است علاوه بر دارایی شرکت وجود داشته باشد. در صورت تعداد شریک ضامن، مسئولیت آنها   در مقابل طلبکاران و روابط آنها با یکدیگر، تابع مقررات شرکت تضامنی خواهد بود.

شرکت نسبی:

شرکت نسبی شرکتی است که برای امور تجاری، تحت عنوان مخصوص بین دو یا چند نفر تشکیل می­‌شود و مسئولیت هریک از شرکا به نسبت سرمایه‌ای است که در شرکت قرار داده‌­اند. در اسم شرکت نسبی عبارت «شرکت نسبی»  و حداقل اسم یکی از شرکا باید ذکر شود؛ در صورتی که اسم شرکت شامل اسامی تمام شرکا نباشد بعد از اسم شریک یا شرکایی که ذکر شده عبارتی از قبیل « و شرکا » و « و برادران < اجباری است.

شرکت تعاونی:

شرکت تعاونی شرکتی است که طبق قانون تجارت جمهوری اسلامی ایران، تمام یا حداقل51% سرمایه­‌ی آن به وسیله­‌ی اعضا در اختیار شرکت تعاونی قرار گیرد و وزارتخانه­‌ها، سازمان­‌ها، شرکت­‌های دولتی و وابسته به دولت و تحت پوشش دولت، بانک­‌ها، شهرداری­‌ها، شورای اسلامی کشوری، بنیاد مستضعفان و سایر نهادهای عمومی می­‌توانند طبق ماده­ای از راه وام بدون بهره یا هر راه مشروع دیگر از قبیل مشارکت، مضاریه، مزارعه، مسافات، اجاره، اجاره به شرط تملیک، بیع شرط ، فروش اقساطی و صلح، اقدام به کمک در تأمین یا افزایش سرمایه­‌ی شرکت‌­های تعاونی نمایند، بدون آن که عضو باشند.

موسسه حسابداری ایده آل تراز ـ آمل

مبحث اقسام شرکت‌ها