محتوای آموزشی رایگان

نرخ صفر و معافیت مالیاتی (2)

به ادامه‌ی موارد ماده‌ی 132 قانون مالیات‌های مستقیم، می‌پردازیم:

ج – استثنای زمین مذکور در انتهای بند ت، در مورد سرمایه‌گذاری اشخاص حقوقی غیردولتی در واحدهای حمل و نقل، بیمارستان‌ها، هتل‌ها و مراکز اقامتی گردش‌گری صرفاً به میزان تعیین‌شده در مجوزهای قانونی صادرشده از مراجع ذی‌صلاح، جاری نمی‌باشد.

چ – درصورت کاهش میزان سرمایه‌ی ثبت و پرداخت‌شده‌ی اشخاص مذکور که از مشوق مالیاتی این ماده برای افزایش سرمایه استفاده کرده باشند، مالیات متعلق و جریمه‌های آن مطالبه و وصول می‌شود.

ح – درصورتی‌که سرمایه‌گذاری انجام‌شده‌ی موضوع این ماده با مشارکت سرمایه‌گذاران خارجی با مجوز سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران انجام شده باشد به‌ازای هر %5 مشارکت سرمایه‌گذاری خارجی به میزان %10 به مشوق این ماده به نسبت سرمایه‌ی ثبت و پرداخت شده و حداکثر تا %50 اضافه می‌شود.

خ – شرکت‌های خارجی که با استفاده از ظرفیت واحدهای تولیدی داخلی در ایران نسبت به تولید محصولات با نشان معتبر اقدام کنند درصورتی‌که حداقل %20 از محصولات تولیدی را صادر نمایند از تاریخ انعقاد قرارداد همکاری با واحد تولید ایرانی در دوره محاسبه مالیات با نرخ صفر واحد تولیدی مذکور مشمول حکم این ماده بوده و در صورت اتمام دوره‌ی مذکور، از %50 تخفیف در نرخ مالیاتی نسبت به درآمد ابرازی حاصل از فروش محصولات تولیدی در مدت مذکور در این ماده برخوردار می‌باشند.

د – نرخ صفر مالیاتی و مشوق‌های موضوع این ماده شامل درآمد واحدهای تولیدی و معدنی مستقر در شعاع صد و بیست کیلومتری مرکز استان تهران و پنجاه کیلومتری مرکز استان اصفهان و سی کیلومتری مراکز سایر استان‌ها و شهرهای دارای بیش از سیصد هزار نفر جمعیت براساس آخرین سرشماری نفوس و مسکن نمی‌شود.

واحدهای تولیدی فناوری اطلاعات با تأیید وزارتخانه‌های ذی‌ربط و معاونت علمی و فناوری رئیس‌جمهور در هر حال از امتیاز این ماده برخوردار می‌باشند. هم‌چنین مالیات واحدهای تولیدی و معدنی مستقر در کلیه‌ی مناطق ویژه‌ی اقتصادی و شهرک‌های صنعتی به استثنای مناطق ویژه‌ی اقتصادی و شهرک‌های مستقر در شعاع صد و بیست کیلومتری مرکز استان تهران با نرخ صفر محاسبه می­شود و از مشوق‌های مالیاتی موضوع این ماده برخوردار می‌باشند.

درخصوص مناطق ویژه‌ی اقتصادی و شهرک‌های صنعتی یا واحدهای تولیدی که در محدوده دو یا چند استان یا شهر قرار می‌گیرند، ملاک تعیین محدوده به موجب آیین‌نامه‌ای است که حداکثر سه ماه پس از تصویب این قانون با پیشنهاد مشترک وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت و امور اقتصادی و دارایی و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و سازمان حفاظت محیط‌زیست تهیه و به تصویب هیأت وزیران می‌رسد.

ذ – فهرست مناطق کمتر توسعه‌یافته شامل استان، شهرستان، بخش و دهستان در سه‌ ماهه‌ی اول در هر برنامه‌ی پنج ساله، توسط سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور با همکاری وزارت امور اقتصادی و دارایی با لحاظ شاخص‌های نرخ بیکاری و سرمایه‌گذاری در تولید تهیه می‌شود و به‌ تصویب هیأت وزیران می‌رسد و تا ابلاغ فهرست جدید، فهرست برنامه‌ی قبلی معتبر می‌باشد. تاریخ شروع فعالیت با تأیید مراجع قانونی ذی‌ربط، مناط اعتبار برای احتساب مشوق‌های مناطق کمتر توسعه‌یافته است.

ر – کلیه‌ی تأسیسات ایران‌گردی و جهان‌گردی که قبل از اجرای این ‌ماده پروانه‌ی بهره‌برداری از مراجع قانونی ذی‌ربط أخذ کرده باشند تا مدت شش‌ سال پس از تاریخ لازم‌الاجراشدن این ماده از پرداخت %50 مالیات بر درآمد ابرازی معاف می‌باشند. حکم این بند نسبت به درآمد حاصل از اعزام گردش‌گر به خارج از کشور مجری نیست.

ز- %100 درآمد ابرازی دفاتر گردش‌گری و زیارتی دارای مجوز از مراجع قانونی ذی‌ربط که از محل جذب گردش‌گران خارجی یا اعزام زائر به عربستان، عراق و سوریه تحصیل شده باشد با نرخ صفر مالیاتی مشمول مالیات می‌باشد.

ژ – مالیات با نرخ صفر موضوع این قانون صرفاً شامل درآمد ابرازی به جز درآمدهای کتمان‌شده می‌باشد. این حکم در مورد کلیه‌ی احکام مالیاتی با نرخ صفر منظور در این قانون و سایر قوانین مجری است.

س – معادل هزینه­‌های تحقیقاتی و پژوهشی اشخاص حقوقی خصوصی و تعاونی در واحدهای تولیدی و صنعتی دارای پروانه‌ی بهره‌برداری از وزارتخانه‌های ذی‌ربط که در قالب قرارداد منعقده با دانشگاه‌ها یا مراکز پژوهشی و آموزش عالی دارای مجوز قطعی از وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که در چهارچوب نقشه‌ی جامع علمی کشور انجام می­شود، مشروط بر این‌که گزارش پیشرفت سالانه‌ی آن به‌تصویب شورای پژوهشی دانشگاه‌ها و یا مراکز تحقیقاتی مربوطه برسد و ناخالص درآمد ابرازی حاصل از فعالیت‌های تولیدی و معدنی آن‌ها کمتر از پنج ‌میلیارد ریال نباشد، حداکثر به میزان %10 مالیات ابرازی سال انجام هزینه‌ی مذکور بخشوده می‌شود. معادل مبلغ منظورشده به حساب مالیات اشخاص مذکور، به‌عنوان هزینه‌ی قابل قبول مالیاتی پذیرفته نخواهد شد. دستورالعمل اجرائی این بند با پیشنهاد سازمان امور مالیاتی کشور به‌تصویب وزرای امور اقتصادی و دارایی، صنعت، معدن و تجارت، علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می‌رسد.

مطابق ماده‌ی 146 مکرر قانون مالیات‌های مستقیم، معافیت‌های مذکور در مواد 133، 134، 139  به استثنای بندهای الف، ب و ز آن، 142، 143 و تبصره‌ی 1 ذیل ماده‌ی 143 مکرر به‌عنوان مالیات به نرخ صفر منظور می‌شود.

 

 

آموزش مبحث نرخ صفر و معافیت مالیاتی (2) در موسسه حسابداری و خدمات مالی و مالیاتی  ایده آل تراز

 

دوستان خوبم؛ برای آموزش ویدئوهای بیشتر به صفحه اینستاگرام ما بپیوندید.

 

naderi_idealtaraz@