کتاب آیین دوست یابی در 6 بخش ارائه شده است که هر کدام از این بخش ها شامل نکات مفیدی می باشد که مطمئناً با استفاده از این راهها می توانید به بهبود روابط خود با دوستان خود و همیچنین پیدا کردن دوستانی سازگار با اخلاق خود کمک کنید .

آيين دوست يابي كتابي نوشته شده به قلم دیل کارنگی است. آيين دوست يابي نخستین بار در سال ۱۹۳۷ نوشته و چاپ شد.

فصل اول آیین دوست یابی:

فنون اساسی سلوک و رفتار با دیگران

اگر مایل به داشتن عسل هستید، به کندو لگد نزنید!

انتقاد و خرده‌گیری ممنوع:

انتقاد اخگر خطرناکی است که ممکن است در مخزن غرور افراد انفجار ایجاد کند. انتقاد افراد را در حالت دفاعی فرو می‌برد و وادار به توجیه خطاهای خود می‌شوند. جالب است بدانید از میان  هر صد بار خطایی که اشخاص مرتکب می‌شوند به‌ ندرت می‌توان افرادی را یافت که برای بیش از یک خطا خود را سرزنش کنند، به عبارت بهتر کمتر کسانی هستند که از هر صد خطایی که انجام می‌دهند، بیشتر یکی از خطاها را قبول کنند و مستوجب سرزنش بدانند. انتقاد کردن این خطر را هم دارد که به غرور گران‌بهای فرد لطمه وارد کند و حس مهم بودن آن‌ها را زیر سؤال ببرد که نتیجه‌ی آن انتقاد برانگیخته شدن احساس کینه و دشمنی است.

نکته‌ی طلایی:

در هنگام معاشرت با مردم باید این نکته را به یاد داشته باشیم که سروکارمان با افرادی نیست که منطق سرشان می‌شود بلکه با افرادی سروکار داریم که دارای احساسات، موجوداتی هستند دارای تعصبات و عقاید بی‌دلیل و محرکشان غرور و خودبینی است. به‌جای محکوم کردن افراد بگذارید آن را بشناسیم و کشف کنیم چرا رفتارشان چنین است؟این کار بسیار بهتر و پرمنفعت‌تر از انتقاد کردن است.